Avaluació de recursos online

Avaluació Web

cronologia

Clica per veure.

En la tasca de avaluació web teníem d’escollir una pàgina web recomanada a la web del CRAI de la UB. Nosaltres varem escollir una cronologia sobre la historia de Rússia realitzada per la universitat de Bucknell.

Per realitzar aquest anàlisis varem seguir els paràmetres i les qüestions indicades en el power point que treballarem a classe.

Aquí el nostre anàlisis web:

Primer Pas: Què ens diu la URL?

No és una pàgina personal, és una pàgina de la Universitat Nord Americana de Bucknell.

L’extensió es .edu, indicant que és una pàgina subscrita a una universitat o centre acadèmic.

El servidor es Bucknell, que correspon a la universitat, no coneixem l’entitat, si que té que veure amb el contingut d’aquesta, ja que es una web universitària, i té relació amb els estudis que ofereixen.

Segon Pas: Què ens diu el perímetre de la pàgina?

Perímetre pàgina web: L’autor es el programa de estudis russos. La intenció de la pàgina es crear una cronologia de la historia de Rússia, i així facilitar la cerca als visitants de la web.

Els responsables sobre els continguts, són tres professors i un emèrit. Per tant són experts i no aficionats, no hi ha opinió, es una cronologia. Els seus noms són els següents: Ludmila Shleyfer, Slava Yastremski, James Lavine i Robert Beard.

Ludmila Shleyfer: És experta en literatura russa del segle XIX i poesia russa del segle XX.

Slava Yastremski: D’origen rus, va treballar nou anys a Yale, com a coordinador de llengües russes, famós per la seva producció el suïcidi de Middlebury. Professor de la Universitat de Bucknell des de el 1990 i cap de departament de llengües modernes i literatura i lingüística des de 1995. Especialitzat en traduccions de cultura popular russa per al públic americà.

James Lavine: Professor associat, expert en lingüística, i llengües eslaves.

Robert Beard: Va estar 35 anys treballant a Bucknell, des de que es va crear la carrera universitària. Va fer una gran contribució a la creació de la pàgina web i actualment es dedica a crear pàgines on-line d’eines lingüístiques.

La pàgina de Bucknell no està abandonada, però la cronologia esta desfasada, no hi ha informació des de el nomenament del President rus Putin l’any 2000.

Tercer Pas: Què ens diuen els indicadors de Qualitat?

La informació està referenciada amb la citació de fonts a la cronologia hi posa els enllaços web. No està actualitzada, hi ha enllaços que no funcionen, però hi ha varietats de fonts, nord americanes la gran majoria, però amb diferents ideologies. Per exemple en un cas ens envia a marxists.org, i en una altre cas a la web de la Universitat de Yale.

El copyright es de l’any 2008 amb tots els drets reservats. No detectem errors ortogràfics. No hi ha notes de peu, ja que es una cronologia, i no un text redactat.

Quart Pas: Què ens diuen els altres?

Bucknell.edu, està al número 69699 del ranking mundial, i 30412 als Estats Units. Els principals visitants són els Estats Units i L’Índia. Al link està compartit amb 3906 pàgines, la principal Yahoo i Viquipèdia. Estan mencionades d’altres universitats i pàgines històriques.  Ludmila Shleyfer, surt mencionada en altres pàgines de la mateixa universitat, i en d’altres centres, i també com autora de diferents llibres, a diferents webs. Slava Yastremski, surt mencionat a Bucknell i també a Viquipèdia, i a les xarxes socials, també surt mencionat com autor, i té enllaços que el relacionen amb les seves obres, i com a professor. Robert Beard, surt mencionat a la pàgina de la universitat, també apereixen pàgines que ha creat ell, i a viquipèdia, i enllaços per comprar i consultar llibres.

Hi ha alguns autoenllaços, però la majoria són de fora, ni fans ni enemics, és una pàgina de referència, els tipus de enllaços són webs universitàries, i històriques. Les crítiques són bones. El directori es el propi de la universitat.

Cinquè Pas: Tot quadra?

La pàgina ha sigut creada per un equip de la universitat, destinada al ajut acadèmic. Per ser una web amb cronologies, aquestes estan ben treballades, i es lo que busquem. Es una bona base per a treballar però no pots fer un control copy, ja que hi ha poca informació, hi ha la bàsica per tindre una noció.

Link: https://www.bucknell.edu/x20136.xml

Leave a comment